Dismiss Notice
You are browsing this site as a guest. It takes 2 minutes to CREATE AN ACCOUNT and less than 1 minute to LOGIN

How to make Vodafone K3571 or Tigo E153 modem to work in Ubuntu

Discussion in 'Tech, Gadgets & Science Forum' started by bakuza, Apr 3, 2012.

  1. bakuza

    bakuza JF-Expert Member

    #1
    Apr 3, 2012
    Joined: Nov 15, 2010
    Messages: 487
    Likes Received: 4
    Trophy Points: 35
    [FONT=&quot]How to make Vodafone K3571 or Tigo E153 modem to work in Ubuntu [/FONT]
    [FONT=&quot]Hello readers![/FONT][FONT=&quot]

    Alright, so today I will show you all on how to make the Vodacom k3571/Tigo e-153 or any Huawei and Tigo Tanzania modem to work in Ubuntu, as I have seen many people don't have any idea on how to make these modems work in Ubuntu;
    [/FONT]
    [FONT=&quot]Step 1:Downloading the software needed[/FONT][FONT=&quot]
    Go to "http://www.sakis3g.org/#download" and download the software [/FONT]

    [FONT=&quot]32 bit users Download here :http://www.sakis3g.org/versions/latest/i386/sakis3g.gz

    64 bit users Download here :http://www.sakis3g.org/versions/latest/amd64/sakis3g.gz
    [/FONT]

    [FONT=&quot]Step 2:Running the software[/FONT][FONT=&quot]
    After downloading open the file you downloaded, it will open and extract to "sakis3g" as an executable file,open it

    [/FONT][FONT=&quot]Step3:Configuring sakis3g[/FONT][FONT=&quot][/FONT]

    [FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot][/FONT]
    [FONT=&quot] After it has opened you need to configure it correctly to work, start by clicking -Connect with 3g
    -It will prompt you to choose the correct interface choose interface #0
    -it will work and ask you other network provider settings,fill in default provider settings if it asks you for APN type "internet" and if it asks for username and password just write as "internet" without the quotes! then it will successfully connect.

    [/FONT]
    [FONT=&quot]NOTE:If interface #0 won't work try Choosing interface#1[/FONT][FONT=&quot][/FONT]

    I hope you enjoyed this guide.:nod:
     
  2. Paje

    Paje JF-Expert Member

    #2
    Apr 3, 2012
    Joined: Apr 24, 2010
    Messages: 1,198
    Likes Received: 9
    Trophy Points: 135
    thank you. but what if we use different simcard. and the datacard are locked. will they work or we need to unlock first?
     
  3. g.n.n

    g.n.n JF-Expert Member

    #3
    Apr 3, 2012
    Joined: Oct 8, 2010
    Messages: 413
    Likes Received: 1
    Trophy Points: 33
    Thankx sana nikipata Ubuntu nitarudi nifuate maelekezo nipo njiani kupata Ubuntu.
     
Loading...